El més recent

// La nova creu alta ja està practicament apunt // Nabil Baha torna a quedar-se fora d'una convocatòria //L'estat de la gespa millora, però no l'aspecte // Comença la lliga a la Nova Creu Alta davant un ex-primera com el Vila_Real//

divendres, 20 de maig del 2011

´´El nostre moment´´, per Axel Torres

Per tota una generació, el Sabadell ha estat sempre un club petit, local –amb totes les connotacions negatives que pugui tenir aquesta paraula-. Ser-ne aficionat no era fácil: quan jugava fora, els gols, moltes vegades, només es podien veure en un informatiu comarcal de TV3 que dedicava deu o quinze segons a cada partit de Segona B. L’hem hagut d’escoltar uns quants anys per la ràdio de Matadepera, única forma, en aquella época, de conèixer el resultat a l’instant. La grandesa del passat que ens explicaven els pares i els avis sonava a llegenda, com les històries dels cafès de principis del segle XX que ja no tornaran. Ara, el club de la nostra ciutat, el de la nostra gent, el dels nostres carrers, el dels nostres bars, pot tornar al futbol professional. Mai hem estat tan a prop del somni. Mai, en els darrers vint anys, hem tingut un equip com aquest. És una oportunitat històrica. És el moment de treure l’orgull de pertànyer a l’única ciutat catalana que ha aconseguit plantejar una alternativa sòlida i consolidada a llarg plaç al futbol barceloní.



Arribats a aquest punt, necessitem tota l’ajuda que la gent de la ciutat ens pugui donar. Hem d’omplir el camp com alguns no l’hem vist mai. Tothom és benvingut i és necessari. No en tindrem prou amb els 2.000 fidels de tota aquesta època de patiment. Han de venir els amics, els familiars, fins i tot aquells que són d’equips més grans i no s’han sentit mai atrets per la nostra proposta, però que en el fons de la seva ànima estimen la ciutat i estimen la seva gent. I tots els que siguem a l’Estadi el diumenge, hem de tenir clar que el nostre primer compromís és ajudar. No pretenem veure el futbol més bonic del món, tot i que l’equip de Carreras ha demostrat durant tota la temporada que pot arribar a jugar molt bé. Volem que els nostres jugadors se sentin recolzats. Si fallen una pasada, els animem perquè la següent sigui més precisa. Si s’equivoquen en una ocasió clara de gol, els agraïm l’esforç i els fem sentir que la propera vegada segur que encertaran. Nosaltres també podem guanyar el partit: la gent de la grada, la gent de Sabadell. Aprofitem que tenim un camp més gran que l’Eibar, aprofitem que som una ciutat amb més població. I si cal fer un sacrifici aquest cap de semana –no anar al cine, prendre un parell de copes menys-, sembla clar que és el momento de fer-lo. Feia vint anys que esperàvem això.



Axel Torres
Diari de Sabadell
19/05/2011 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada